Stephen Hawking dhe milioneri Yuri Milner flasin per alienat

milner-hawking-510972

STEPHEN Hawking dhe miliarderi rus Yuri Milner jane ba bashke per me i ba publike rezultatet e derisotme nga kerkimet e alienave.

Ky duo asht pjese e projektit multimilionesh (i kapercen 100 milione dollare), qe asht quejt “Breakthrough Listen”, me te cilin skanohet universi ne perpjekjet me gjete jete aliene.

Ata pritet me lansue projektin tjeter me emnin Starshot, me te cilin nisin nji anije kozmike pertej sistemit tone solar.