Studimi i NDI, qe çka thotë për homofobinë e kosovarëve!

homofobia

Simbas nji studimi rajonal nga NDI, për pozitën e komunitetit të LGBT, Kosova asht vendi ma homofobik në rajon.

Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë dhe Transfobisë, ka fillue me u shenue edhe në Prishtinë.

Me moton “Dashnia jonë asht kushtetuese”, ka mbledh edhe shoqninë civile.

Marshimi asht organizue nga Qendra për Barazi dhe Liri (CEL), Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqnore (CSGD) dhe Qendra për Emancipim Shoqnor (QESH).

Marshi simbas organizatave, ka për qëllim me ngritë vetëdijën kundër homofobisë dhe transfobisë.

Ky marsh ka ngrit në kambë shumë policë të Kosovës, të cilët janë tue e vëzhgue gjendjen.

 

2-homofobia