Tash Polonia kërkon ekstradimin e regjisorit Polanski n’SHBA

Zbigniew Ziobro, ministri polak i drejtesise thote se ka me apelue kunder vendimit per mosekstradimin e regjisorit Polanski ne SHBA per dhunim.

Ziobro, i cili asht edhe prokuror gjeneral i Polonise, thote se ka me apelue ne Gjyqin Suprem, mbasi nji gjykates refuzoi ekstradimin e Roman Polanskit ne Tetor dhe e cilesoi si te ‘papranueshem’.

Regjisori polak, i cili jeton ne France, iki nga Amerika para denimit ne vitin 1978 mbasi pranoi se kishte pase marredhanie seksuale me nji 13 vjecare.

Meqenese me  nenshtetesi franceze polake dhe franceze, Franca nuk i ekstradon qytetaret e saj por Polanski kohe mas kohe viziton Polonine.

 

Shperndaje në: