Të plagosunit e minave: Qeverisë po i kujtohemi veç në zgjedhje

Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit për Minat e gjeti Kosovën me ankesa të panumërta të plagosunve ndaj Qeverisë, e cila po kujtohet për ta veç kur janë zgjedhjet.
Ai tha se kanë kërkue nga Avokati i Popullit që me u ngritë padi për damshpërblim nga shteti serb.

Ndër kërkesat e tyne asht ngritja e pensionit, ndërrimi i ligjit, që simbas tyne asht deskriminues, por edhe financimi i projektit për proteza etj.

Ndërsa Koloneli Afrim Veseli nga FSK, tha se vazhdimisht po merren me pastrimin e minave, e simbas tij që nga viti 1999 janë pastrue 69 zona të afektueme nga mjetet ekspolizve, ose 49 milion e 530 mijë metra katror të Kosovës.

Simbas Veselit zonat ma të minueme janë kufiri me Shqipninë dhe Maqedoninë.

Shperndaje në: