Tërmet i fortë n’Japoni. Qe sa veta vdiqën e sa u lenduen!

Disa tërmete të forta kanë trondit me forcë 6,2 gradë pjesën jugperëndimore të Japonisë, tue lanë të vdekun ma s’paku 9 persona dhe tue shkaktue plagosjen e 1000 njerëzve ban të ditun CNN.

“Toka u dridh për rreth 20 sekonda para se të ndodhte termeti” tha deshmitari Lim Ting Jie.

Tërmeti ka ndodh në rajonin ku gjenden disa reaktorë berthamorë, por ata nuk janë damtue. Ma shumë se 44 mijë persona janë evakuue nëpër shkolla e objekt të tjera.
Simbas CCN tërmeti i fuqishëm ka shkaktue edhe zjarr.

 

 

Shperndaje në: