Thaçi President me ma shume vota se Rugova

Disa portale ban nji krahasim mes numrit te votave qe i fitoi Hashim Thaçi dhe presidenti historik Ibrahim Rugova.

Me 3 Dhetor të vitit 2004, Ibrahim Rugova u zgjedh President i Kosovës në raundin e tretë.
Kjo ndodhi mbas tërheqjes së kandidatit të PDK, Ramë Buja, raund ky në të cilin patën votu 99 deputetë. Pro Ibrahim Rugovës votuen 64, kundër ishin 32 dhe tri vota ishin të pavlefshme.

Hashim Thaçi nga 83 deputet sa ishin ne salle, në raundin e tretë i mori 71 vota.

Shperndaje në: