The Guardian: Shëndetësia në Kosovë në gjendje mizerabël

Rasti i vëllaut të Kryeministrit Mustafa, i cili ka kerku azil në Gjermani, për të kerku shërim, ka nxjerrë në pah edhe nderkombëtarisht gjendjen e keqe në sektorin e shëndetësisë.

E përditshmja britanike The Guardian tue raportu mbi këtë temë shkruen se gjendja në shëndetësinë kosovare asht mizerabël.

Gazeta britanike asht njana nga mediat e shumta botnore që ka raportu për rastin e vëllait të Isa Mustafës i cili ka kerku azil në Gjermani për të kerku shërim.

“Sektori i shendetësisë asht në kushte të mjerueshme, ata që duen trajtim ma të mirë mjekësor duhet të paguejnë për kujdes privat në rajon dhe në vendet tjera të Bashkimit Europian” shkruen Guardian.

 

Ne linkun e maposhtëm mund ta lexoni lajmin e plotë: http://www.theguardian.com/world/2016/mar/21/brother-of-kosovos-pm-sought-asylum-in-eu