Trump fiton nji nga shtetet kryesore dhe thellon epërsinë

Donald Trump ka fitue ne nji nga shtetet kyçe ne garen presedenciale kunder Hillary Clinton.

Ai ka fitue ne shtetin e Ohio me  53.3 perqind, ndersa Hillary Clinton arriti me i fitue 43.3 perqind, shkruen Rrokum.TV.

Ne nivel te pergjithshem, rezultati momental qendron keshtu:

Clinton: 104 vota elektorale – Trump: 167 elektorale.

Kandidati që arrin 270 vota elektorale, fiton zgjedhjet.

Clinton
Vermont – 3 vota elektorale
Illinois – 20 vota elektorale
New Jersey – 14 vota elektorale
Massachusetts – 11 vota elektorale
Maryland – 10 vota elektorale
Rhode Island – 4 vota elektorale
Delaware – 3 vota elektorale
Columbia dis. – 3 vota elektorale
New York – 29 vota elektorale
Connecticut – 7 vota elektorale
New Mexico – 5 vota elektorale

Trump
Kentucky – 8 vota elektorale
Indiana – 11 vota elektorale
West Virginia – 5 vota elektorale
Mississipi – 6 vota elektorale
Oklahoma – 7 vota elektorale
Tenesse – 11 vota elektorale
South Carolina – 9 vota elektorale
Alabama – 9 vota elektorale
Kansas – 6 vota elektorale
Oklahoma – 7 vota elektorale
Wyoming – 3 vota elektorale
North Dakota – 3 vota elektorale
South Dakota – 3 vota elektorale
Texas – 38 vota elektorale
Arkansas – 6 vota elektorale
Louisiana – 8 vota elektorale
Montana – 3 vota elektorale
Missouri – 10 vota elektorale
Ohio – 18 vota elektorale

 

Shperndaje në: