Trump kundër Obama’s për Britaninë, përkrahë daljen e saj nga BE

 

Britania kishte me qene ma mire pa Bashkimin Europian, thote kandidati republikan presidencial Donald Trump.

Trump per Fox News tha se kriza e emigracionit ka qene e tmerrshme per Europen dhe fajeson vet Europen per terheqjen e saj.

Megjithate ai thote se nuk po ‘rekomandon’ Britanine, por vetem ka nji ndjenje qe Britania duhet me votue me 23 Qershor me i shkepute lidhjet me BE.

 

brexit

Ndersa, presidenti Barack OBama ju dha perkrahje britanezeve per me mbete ne BE gjate vizites se tij ne Britani ne muejin e kaluem.