Ushtarët francezë, qe me kend i detyronin femnat me ba seks!

ushtaret-francezet

Të tjera akuza të randa ndaj ushtarëve afrikanë dhe francezë në Republikën Qendrore Afrikane.

Këto akuza kanë shkaktu shumë zemërim.

Ushtarët e OKB’s, si dhe trupat e pamvaruna, kanë abuzu me të paktën 98 vajza në Republikën Qendrore Afrikane.

Katër prej këtyne vajzave janë detyru që të bajnë seks me qenë.

Sekretari i Përgjithshëm i OKB, Ban Ki-moon tha se akuzat janë shokuese.

Komisioneri për të Drejtat e Njeriut në OKB, Zeid Ra’ad al-Hussein dhe ambasadori francez në OKB premtuen se do zbardhen plotësisht këto akuza.

Nji zadhanës i Moon tha se këto janë akuza shumë shqetësuese.

Bahet fjalë për abuzimin e dhetna vajzave dhe grave.

Organizata joqeveritare Aids-Free World thotë se nji komandant francez i njisitit ushtarak ‘Sangaris’ i ka lidh katër femna në vitin 2014, i ka zhvesh dhe i ka detyrue të bajnë seks me nji qen.

Tre prej tyne kanë marrë ma vonë nji damshpërblim të vogël.

E katërta vdiq nga nji sëmundje e panjohun.

Franca ka dergu nji prani ushtarake në ish-koloninë e saj që prej vitit 2013./Mapo.al/