Vendet ma religjioze në botë, a e kini pritë këtë renditje të Kosovës!?

church-and-mosque-640x358

Kosova asht vendi i tretë ma religjioz në Botë së bashku me Indinë, Bregun e Fildishtë, Ganën dhe Papua New Guinea.

Kjo, simbas Gallup International Poll.

Simbas raportit të këtij viti, vendi ma religjioz në Botë asht Tajlanda, ku 98% e popullsisë janë deklarue besimtarë.

Në vendin e dytë renditet Nigeria me 97%, ndërsa Kosova, India, Gana, Bregu i Fildishtë dhe Papua New Guinea ndajnë vendin e tretë me 94%, transmeton lajmi.net

Kurse, vendet ma pak religjioze janë: Kina, Suedia, Çekia dhe Britania e Madhe.

Raportin e plotë të Gallup mundeni me lexue këtu:

http://gallup-international.bg/en/Publications/2017/373-Religion-prevails-in-the-world