Vërshohet edhe Parisi. Sena del 6 metra nga shtrati!

 

Presidenti Hollande shpallë gjendje emergjente të katastrofave natyrore

Vershimet ne Paris pritet me vazhdue te Premten mbasi lumi Seine asht rrite 6 metra mbi nivelin normal dhe ka dale nga shtrati.

Muzete e famshme te kryeqytetit francez Louvre dhe Orsay jane mbylle dhe stafi po merret me zhvendosjen dhe ruajtjen e veprave botnore.

Ma s’paku 11 njerez kane vdeke ne javen e kalueme ne Gjermani dhe France, e mija tjere jane evakue.

Presidenti francez Fransua Hollande thote se moti asht fenomen serioz klimatik dhe sfide globale dhe ai shpalli gjendje emergjente te katastofave natyrore ne pjeset ma te prekuna nga vershimet.

 

https://www.youtube.com/watch?v=jEUAbCWvEAw