Veseli në Berlin flet për arritjet e Kosovës dhe tolerance ndërkulturore dhe ndërfetare në vend

Kryeparlamentari Kadri Veseli, në konferencën për luftimin e antisemitizmit që po mbahet në Berlinë ka folë për tolereancën ndërfetare dhe kulturore në Kosovës.

Në sesionin e fundit të Konferencës mbi luftën kundër antisemitizmit, në Berlin, isha i ftuar në panel nga organizatorët.
Në fjalën që e mbajta, bëra një përmbledhje të konkluzioneve kryesore të Konferencës, u ndala tek arritjet e deritanishme të Kosovës dhe fola për shembullin e tolerancës së fuqishme ndërkulturore e ndërfetare, e cila karakterizon shoqërinë dhe shtetin tonë” , ka shkrue Veseli në Facebook.

Antisemitizmi ishte tema e nji konference në Berlin, këtë herë me parlamentarë nga 40 shtete.
Në fokus ishte antisemitizmi që sjellin me vete refugjatët nga shtetet myslimane.

 

veseli1