Vrajolli: Qytetaret e Kosoves ma shume i besojne institucioneve fetare se sa institucionale!

Mentor Vrajolli prej Qendres Kosovare per Studime te Sigurise (QKSS), ka thane se hulimtimi per besimin e qytetareve nga institucionet relegjioze asht ba ne krejt Kosoven dhe jane perdore 1090 mostra.

Vrajolli ka thane se ne baze te anketes, besueshmenia ma e madhe e qytetareve asht ne institucione relegjioze se sa ne ato qeveritare.

Ai ka thane se ky besim ka qene ma i nalte ne vitin 2012 dhe kjo besueshmeni ka shkue tue ra prej atyne viteve.

Derisa sa i perket radikalizmit, ai ka thane se qytetaret e Kosoves ma te mundshem i shohin konfliktet ne baza te politikes se sa ne baza fetare.

Ai ka thane se organizata e tyne  kane me vazhdue edhe me nji serie tjeter ne lidhje me keto sfera qe jane mjaft te lidhuna me besimin dhe t’ardhmen e qytetareve.

Vrajolli keto komente i bani n’emisionin Rrokum Roll me Fidan Jupollin ne Televizionin Rrokum.