Vucic ka informacione për trazina në Republikën Srpska?

 

Vucic thotë se ka informacion për trazina në takimin me 14 Maj në Banja Lluka.

Si opozita dhe autoritetet kanë njoftue per takime ne Banja Lluke me 14 Maj, por Vucic fton qe te gjithe akteret politike me ruejt paqen.

 

“Paqja dhe stabiliteti janë kushtet, pa të cilat Serbia nuk mundet me ece përpara. Kam biseduar me Milorad Dodik, Mladen Ivanic dhe Mladen Bosic, per me shprehe shqetësimin në lidhje me këtë informacion,” thote Vucic.

 

Ai tha se nuk ka informacion se mund të ketë trazira në Banja Lluka dhe prandaj Serbia “kërkon të gjithë akteret  politikë në Republikën Serbe qe gjthcka me shkue qete”.

 

“Për me i parandalue  trazinat, duhet qe gjitha rrugët me u sigurue mirë. Unë nuk e di se si mbahet paqja ne vendet ky gjenden dy grupe të autobusëve, por te gjithe duhemi me përgjegjësi të plotë me shqyrtye te ardhmen e Republikes Serbe, e  cila munden me u sjelle ne pikepyetje nga ndonji konflikt apo ngacmim fizik”,  shprehet kryeministri serb, Aleksandar Vucic.

Vuçiç tha se informacioni në lidhje me trazinat e mundshme “nuk janë dramatike, por ato janë të paralajmërueme nga shperbimet e inteligjences serbe, ku parashihet mundesi per shkelje te madh te rendit dhe ligjit, qe rrezikon sigurine e njerezve ne Republikes Serbe.

Vucic thote se trazinat kishin me qene jo vetem problem mbrenda Republikes Serbe, por edhe mes Bosnjes dhe Serbise.

/b92/

Shperndaje në: