Wikileaks: Bahuni gati për luftë, po vijnë dokumentet për Turqinë

“Bahuni gati për luftë kur të publikojmë ma shumë se 100.000 dokumente për struktura politike dhe fuqinë e tyne në Turqi”, raporton Reuters.

Wikileaks ka njoftue se planifikon publikimin e dokumenteve për fuqinë e strukturave politike në Turqi mbas dështimit të puçit ushtarak në këtë vendin vikendin e kaluem.

“Bahuni gati për luftë kur të publikojmë ma shumë se 100.000 dokumente për struktura politike dhe fuqinë e tyne në Turqi”, raporton Reuters.

Autoritetet të Diellën njoftuen se kanë arrestue 6000 ushtarë, derisa urdhën arrest asht lëshue edhe për 3000 përfaqësues të sistemit të drejtësisë. Në grusht shtetin e dështuem u vranë 290 persona, prej tyne rreth 100 puçistë.