Zbulimi i shekullit! Çka u gjete ne varrin e faraonit Tutankamun

Radari ka skanue ne varrin e Mbretit egjiptian Tutankamun dy hapsina mbrenda mauzoleut faraonik, te cilat mujn me permbajte ‘zbulimin e shekullit’, tha Ministri per Antikitet i Egjiptit Mamdouh al-Damaty.

Ne konference per media Ministri i Antikitetit tha se jane zbulu pjese prej metali dhe do mase organike qe mendohet se jane objekte funerali.

“Mundet me qene zbulim i shekullit, asht zbulim shume i randesishem per historine e Egjiptit dhe per historine e botes”, tha ministri.

Mbreti Tutankamun, i njoftun si Mbreti femi, ka qene faraon i Egjiptit qe ka ardhe ne pushtet ne vitin 1,333 Para Krishtit, ne moshen 10 vjeçe. Nana e tij ka qene Mbretnesha Nefertiti dhe baba  Akhenaten.

Shperndaje në: