Zgjedhjet në Gjermani: Qe kush fiton simbas Exit Polleve

Në bazë të rezultateve të fundit nga Exit Poll’et, partia e kancelares, Angela Merkel, CDU, dhe partia CSU, me të cilën janë në koalicion, kanë fitue tashma 33 përqind të votave nga zgjedhjet federale që po mbahen sot në shtetin gjerman raportojnë shumica e mediave të njoftuna botonore.

Rezultatet:

Centre-right CDU/CSU: 32.5%

Centre-left SPD: 20%

Right-wing nationalist AfD: 13.5%

Liberal FDP: 10.5%

Greens: 9.5%

Die Linke (The Left): 9%

Shperndaje në: