Zgjedhjet në Rusi: Partia e Putin fiton shumicën absolute

Partia e Presidentit Vladimir Putin ka fitue shumicën në zgjedhjet e zhvillueme për Dumën.

Rusët votuen për 450 anëtarët e Dumës, apo Dhomës së Ulët të parlamentit për 5 vitet e ardhshme.

Nga sondazhet, partia e Putin kryeson me 46% të votave, ndërsa në vendin e dytë renditet partia nacionaliste me 17% dhe komunistët me 16%.

Mbas procesit zgjedhor dhe rezultateve të para Presidenti deklaroi se njerëzit i besuen sërish për të mirën e vendit.

‘Njerëzit na besuen për të mirën e vendit. Përpara nesh kemi disa sfida, probleme për të zgjidhë.