Zharku: Moskalimi i projektligjit per kinematografi, shpetim per artin!

Arben Zharku, drejtor i Qendres Kinematografike te Kosoves (QKK),  i ftuem n’emisionin Rrokum Roll me Fidan Jupollin, ka thane se ne momentin qe garantohen fonde ne Kosove, duhet me shkue me gjete edhe tjera per me ba nji film qysh duhet.

Ai ka thane  se jane mesue disa regjisore e producenta me marre fonde prej 500-700 mije euro per me ba nji film, por sot me ato pare bahen mbi 25 projekte filmike.

Simbas tij, Kosova ka shpetue prej nji te keqe te madhe, me mos miratimin e Projektligjit te ri per Kinematografine.

Ai ka thane se transparenca ne vendimarrje asht krejt ajo qe ka ba qe QKK me pase suksese me filmat dhe prezentimin e e tyne ne boten nderkombetare.

Prej 750 mije qe ka pase, jane nda edhe 250 mije per suksesin qe ka pase Qendra.

Simbas tij, nese gjithçka shkon mire ne 2- 3 vitet e fundit, atehere edhe prodhimi i filmave ka me u rrite dukshem.

 

 

 

Shperndaje në: