Zyra e BE’s e denon kështu sulmin ndaj RTK’s!

Zyra e BE’s në Kosovë, përmes nji reagimi, ka denue sulmin e mbramshëm në RTK.

“RTK asht institucion kombëtar i randësishëm i themeluem nga qytetarët e Kosovës dhe i themeluem për qytetarët e Kosovës. Nji sulm mbi të asht kërcënim ndaj lirisë së shprehjes dhe interesave të qytetarëve të Kosovës”, thuhet në reagim.

Përfaqësuesi Special i BE’së shpreh shqetësimin për këtë sulm tashma të dytë mbi nji institucion publik gjatë disa javëve të fundit.

“Na u bajmë thirrje të gjithëve që të mos shprehin mospajtimet e tyne përmes mjeteve që damtojnë pronën ose që mund t’ju shkaktojnë dam jetës së njerëzve. U bajmë thirrje institucioneve përkatëse që të gjejnë autorët dhe t’i sjellin para drejtësisë, në mënyrë që të evitojnë çdo përpjekje të tillë në t’ardhmen”, thuhet ma tej në reagim.

Shperndaje në: