Ky asht fisi që jeton pa pare dhe teknologji

Fotografi, Cat Vinton, jetoi dy muej me fisin Chang Tang-Pa dhe shkrepi këto foto të jashtëzakonshme.

Si shihet edhe nga fotot, fisi nomad jeton në çadra dhe burimi i vetëm i jetesës janë kopetë me dhi.

Fotografi asht shpreh se “ata kerkojnë çdo ditë kullota në Himalaje për bagëtitë e tyne”.

Ky fis asht i shkëputun nga teknologjia dhe nuk përdorin para.

“I vetmi mjet shkembimi janë dhitë. Ata shkembejnë kecat me veshje dhe ushqim”, ka shtue fotografi.

Kështu, fisi nomad ndjek nji traditë të vjetër jetese që zgjat prej shekujsh.

 

2-fis

 

3-fis

 

4-fiss

 

5-fiss

 

6-fiss

 

7-fiss

 

8-fiss

 

9-fiss

 

10-fiss

 

11-fiss