NASA, qe çka po planifikon me mbjellë n’Mars!

mars

Hulumtuesit në Qendrën Ndërkombëtare të Kompirave, me bazë në Lima dhe shkencëtarët e NASA’s, janë tue studiu se cili lloj i kompirit asht ma i pershtatshëm për bujqësi jashtëtokësore, për të mbështet jetën e njeriut në Mars.

Nëse çdo gja shkon simbas planit, kolonitë në Mars do të mund të ushqehen me kompira të skuquna.

“Duhet të jenë kompira të Marsit që kanë shije të mirë,” tha Julio Valdivia-Silva, nji astrobiolog që punon për NASA’n.

“Asht sfidë e madhe që të kultivojmë nji organizëm të gjallë diku tjetër. Na kurrë nuk e kemi ba këtë ma parë “, shtoi ai.