Qe cilat janë vendet ma të korruptueme në botë

Nji raport i “Transparency International” për vitin 2015 analizoi nivelin e korrupsionit në 169 vende të botës.

Koreja e Veriut dhe Somalia janë vendet ma të korruptueme në botës simbas “Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2015”.

Raporti asht hartue mbi analizën e të dhanave të 12 burimeve të ndryshme nga 11 institucione që kanë analizue perceptimin e korrupsionit në dy vitet e fundit.

Vendet ma të korruptueme:

Koreja e Veriut; Somalia; Afganistani; Sudani; Angola; Sudani i Jugut; Iraku; Libia; Guinea-Biso; Haiti; Venezuela;

Vendet ma pak të korruptueme:

Danimarka; Finlanda; Suedia; Zelanda e re Re; Holanda; Norvegjia; Zvicra; Singapori; Kanadaja; Gjermania; Luksemburgu; Britania e Madhe;

Shperndaje në: