80,000 njerez ne demonstrate per pamvaresi te Katalonise

katalonia

Diku 80,000 njerez kane demonstrue ne Barcelona te Shtunen per me i dhane perkrahje liderave qe kane nis luften me Madridin per pamvaresine e Katalonise.

Keto demonstrime kryesisht i japin perkrahje ish presidentit te Katalonise Artur Mas, dhe ish kryetarit te parlamentit Carme Forcadell.

Ne Nandor te vitit 2014, ata e kishin organizue nji votim simbolik per pamvaresine e Katalonise nga pushteti qendror i Spanjes.

Sot ish presidenti Artur Mas po gjykohet me akuzen se ka deshmue mosbindje dhe keqeverisje, dhe rrezikohet qe 10 vjet mos me mujt me u marr me politike.

Carles Puigdemont, presidenti aktual i Katalonise, ka premtue se ka organizue referendum per qendrimin ose shkeputjen nga Sopanja ne Shtator te vitit 2017.