Analistët: Mundet me pasë zgjedhje edhe paralamentare në Tetor (video)

Në qoftese vazhdohet me kushtezime 10 Gushti nuk ka me pas zgjidhje per formimin e institucioneve të reja, madje në qoftese nuk ndryshohen keto lloj qasje te subjekteve politike atehere me 22 Tetor ka mundesi me pase zgjedhje parlamentare.

Kështu mendon njohesi i çashtjeve politike ne vend, Albinot Maloku.
Maloku ma tej thote se, edhe pse nuk asht i habitun me vonesat dhe qasjet e subjekteve politike, me gjithate tue i pase parasysh nevojat e vendit, ka prite nji rrjedhim ma te mire te ngjarjeve në Kuvend, raporton Rrokum.TV

Edhe njohesi tjeter i çashtjeve politike ne vend, Krenar Shala, thote se populli i Kosoves asht i gatshem me shkue prape në zgjedhje.

Madje, simbas Shales, kriza politike po ndodh per shkak të nenit të Kushtetutes, i cili thote qe vetem subjekti politik qe fiton ma se shumti vota ka te drejte me propozue krytarin e Kuvendit, e qe simbas tij, ne kete rast, PANi po e keqpordor me kushtezimin per formimin e Qeverisë.

Mbas dështimit të seances se 3 gushtit, me kerkes të grupit parlamentar te Partis Demokratike te Kosoves te merkuren me 9 gusht to te mbahet nji kosultative me shefat e grupve parlamentare, ndersa me ftes tw kryesuesit tw kuvendit me 10 gushte pritet qe te mbahet seanca konstituive ./Rrokum.TV