Cilat janë 10 shtetet ma të lumtuna, qe kush asht nr. 1

Lumtunia asht nji ndjesi që krejt kishin me dashtë dhe në jetë “vrapojmë” për me pasë atë.

Por në cilat shtete mundemi me gjetë lumtuninë ma të madhe?

Faqja “World Happiness Report” ka përpilue listën me shtetet që kanë përqindjen ma të naltë të lumtunisë.

Ndër vendet ma të lumtuna në botë renditen sidomos vendet skandinave, për shkak se njihen për qeverisjen e mirë, për lirinë e tyne, bukuritë natyrore, mirëqenien etj.

Kjo asht lista me 10 shtetet ma të lumtuna në botë, ku edhe ju mundeni me gjetë lumtuninë tuej.

 

1. Danimarka

2. Norvegjia

3. Zvicra

4. Holanda

5. Suedia

6. Kanada

7. Finlanda

8. Austria

9. Islanda

10. Australia