Daily Telegraph: Serbët egzekutuen në Prishtinë 5 mijë shqiptarë, në vitin 1912 (foto)

Korrespodentët e huej në Ballkan akuzojnë ushtarët dhe oficerët serbë për mizoritë e kryeeme kundër shqiptarëve në Shqipni.

Po ashtu, ata akuzojnë edhe malazezët për krimet e kryeme në rajonin e Shqipnisë së veriut.

Simbas korrespodentit të Daily Telegraph, i cili kishte raportue për Luftën Ballkanike tregon për mizoritë e Ushtrisë së Serbisë te kryeme mbi shqiptarët.

Korrespondenti i Telegraph thotë se në mes të Kumanovës dhe Shkupit rreth 3,000 persona u vranë, dhe në afërsi të Prishtinës 5,000, ekskluzivisht shqiptarë. /FMimages.net