Fituese e Nobelit, por kjo për çka po akuzohet ka me ju ‘shokue’

Aung San Suu Kyi asht në kry të qeverisë në Burma (Mianmar ), nji shtet sovran në rajonin e Azisë Juglindore.

Ajo asht fituese e çmimit të madh Nobel të paqes, por sot janë drejtue mija akuza drejt saj.

Aung San Suu Kyi u shpallë fituese e çmimit Nobel të Paqes në vitin 1991, ku u ba zani i shpresës tue kundërshtue dhunën ushtarake në Mianmar dhe përpjekjeve të vazhdueshme për me demokratizue vendin.

Mirëpo, sot  Këshilli Europian e ban përgjegjëse për vrasjen e mbi 3 mijë muslimanëve në pak ditë.

Shumë njerëz kanë kalue kufinin me Bangladeshin tue tentue t’i ikin terrorit të ushtrisë së Aung San Suu Kyi, mbasi që në Azinë Juglindore po kryhet nji masakër e madhe kundër popullisë muslimane, gja që ka shqetësue edhe OKB’n, BE’n, por dhe organizatat që merren me të drejtat e njeriut.

 

Shperndaje në: