Fotot e rralla: Si vdiq Hitleri dhe qysh rusët e zhvarrosen trupin e tij dhe të Eva Braun!

Më 8 Maj të vitit 1945 mori fund Lufta e Dytë Botnore.

Gjermania kapitulloi dhe Fyhreri vdiq.

Kështu të paktën thuhet.

Por vetëm më 25 Tetor të vitit 1956, nji gjykatë e shpalli zyttarisht Fyhrerin të vdekun.

Ma shumë se 40 deshmitarë u morën në pyetje, mes tyne adjutanti i Hitlerit, Otto Guensche dhe sherbëtori Heinz Linge.

Këta të dy ishin të parët që u futën në bunkerin ku i dha fund jetës Hitleri me të shoqen, Eva Braun.

Spiegel ka sigurue për herë të parë deshmitë e tyne.

Simbas këtyne deshmive asht riprodhue edhe momenti i fundit i jetës së Hitlerit dhe Eva Braun.

Por dyshimet kanë mbet prej kohësh.

Nji video e publikueme mbas ranies së Berlinit, tregonte disa ushtarë rusë me trupin e Hitlerit.

Ishte thjesht nji inskenim me trupin e nji ushtari gjerman.

Që prej Majit të vitit 1945, shërbimet sekrete në mbanë botën kerkojnë për diktatorin.

Përpara Konferencës së Potsdamit në Korrik 1945, Stalini deklaroi se nuk e dinte se ku asht Hitleri.

Pati spekulime se ai ka ikë në Argjentinë, të tjerë spekulues thonë se ai ka ikë në Antarktidë.

FBI hetoi gjanësisht për të gjitha këto spekulime.

Kur e pa se këto spekulme nuk sosnin, Bashkimi Sovjetik zhvarrosi trupat e Hitlerit dhe Eva Braun në vitet ’70 për me ba identifikimin e dhambëve.

Në vitin 2000, shërbimi sekret rus tha se nji fragment kafke provon se ai asht trupi i Hitlerit.

Por nji shkencëtar amerikan tha në vitin 2009 se provat tregojnë se kockat e Hitlerit i përkasin nji grueje.

 

Hitleri

 

ADN-ZB/SNB II. Weltkrieg 1939-45 Die erbitterten Kämpfe um Berlin sind am 2. Mai 1945 beendet. Die Rote Armee hat gesiegt. Zwei Rotarmisten in der Neuen Reichskanzlei in der Voßstraße, zu ihren Füßen das Symbol der faschistischen Macht, der Adler mit dem Hakenkreuz. 3629-49 Am 2. Mai 1945 enden die erbitterten Kämpfe um Berlin. Die Rote Armee hat gesiegt, der Diktator Adolf Hitler hat sich zwei Tage zuvor durch Selbstmord der Verantwortung entzogen. Nun begutachten zwei sowjetische Soldaten in der von Hitler errichteten neuen Reichskanzlei an der Vossstraße den gestürzten Adler mit dem Hakenkreuz, das Symbol der faschistischen Macht. Signatur im Bundesarchiv: Bild 183-R77793

 

SOLDIER LOOKS AT HITLERS BED Hitlers Bett

 

Aufnahmedatum: 1938 Aufnahmeort: Bayreuth Systematik: Geschichte / Deutschland / 20. Jh. / NS-Zeit / Kunst und Kultur / Musik / Bayreuth

 

Bildnummer: 56153096 Datum: 01.01.1937 Copyright: imago/sepp spiegl Adolf HITLER in Bayreuth !AUFNAHMEDATUM GESCHƒTZT! People Politik GER x1x xsk 1937 quer sw 56153096 Date 01 01 1937 Copyright Imago Sepp Spiegl Adolf Hitler in Bayreuth date estimated Celebrities politics ger x1x xSK 1937 horizontal black and white

 

Angebliche Hitler-Leiche

 

... tatsächlich handelt es sich bei dem Toten nicht um den "Führer", sondern um einen bei den Kämpfen um Berlin gefallenenen deutschen Soldaten, dessen Leiche Rotarmisten wie Adolf Hitler zurechtgemacht haben.

 

 

 greets Hitler

Shperndaje në: