Gjendet strehimorja e Titos në Shkup, qe qysh doket!

Ma në fund gjendet strehimorja e ndërtueme nga pushteti i Josip Broz-Tito në Shkup.

Strehimorja asht gjetë në thellësi të malit ”Mali i Zi” në periferi të kryeqytetit të Maqedonisë.

Deri tek strehimorja që ka qenë e pa zbulueme deri tash, shkohet nepërmjet nji shtegu të ngushtë nepër të cilin kanë ecë vetëm dhitë.

Në strehimoren e Titos shihen korridore, dhoma me mure të bardha, tunele dhe shumë hapësina tjera që ngjajnë në salla të mëdha.

Çuditnisht, në strehimore ka edhe sistem të instaluem të rrymës, rrjet për telefoni fikse dhe aparat që ma herët asht përdor si telegraf.

Nëpër dhoma nuk ka mobilje apo tavolina pune, edhe pse ka sheja se ma herët ka pasë.

Në fund të tunelit ka shkallë metalike që deri më tash nuk ka informacione se ku qojë ato.

 

2-titooo

 

 

2-titooooooo

 

3-titoooooo

Shperndaje në: