Hashim Thaçi: Kosova asht shteti ma pro-amerikan në botë

Presidenti i Kosoves, Hashim Thaçi, nepermjet nji statusi ne Facebook ka deklarue se askush nuk duhet me pase dyshime se Kosova asht shteti ma pro-amerikan ne bote.

Ai i referohet matjeve te agjencionit Gallup, kur e ka ba kete vlersim, transmeton Rrokum.TV

Statusi i Thaçit në Facebook:

“Nëse dikush dyshon se ku qëndron konsensusi mbarë-shoqëror i politikës së jashtme dhe sa ka përkrahje dhe dashuri aleati ynë historik SHBA-te në popullin tonë, shikoni matjen e agjencionit të famshëm Gallup. Kosova është dukshëm shteti më pro-amerikan në planet”