Jeta e historia e këtij fisi ka me ju befasue!

Në nji copë tokë, diku mes Taxhikistanit dhe Pakistanit, jeton nji fis afgan, që janë kaq të izoluem sa nuk e dinë çfarë ndodh me pjesën tjetër të vendit.

Fisi Wakhi nuk e dinë se talibanët kanë qenë dikur në pushtet apo që i ka pushtue SHBA.

Ky fis afgan me rreth 12 mijë banorë, jetojnë në nji naltësi prej 4500 metrash, në nji terren të vështirë dhe të izoluem.

Ata bajnë nji jetë të thjeshtë, të qetë, tue u bazue kryesisht te blegtoria.

Tash qeveria afgane kerkon me inkurajue të huejt me shkue për turizëm në këtë zonë.

 

2-fisi

 

3-fisi

 

4-fisis

 

5-fisi

 

6-fifi

Shperndaje në: