Kapiteni i ushtrisë e paditë Obama’n. Qe pse!

Kapiteni i ushtrisë amerikane Nathan Michael Smith ka paditë presidentin e SHBA’ve Barack Obama për shkak të “luftës ilegale kundër ISIS”.

“Simbas rezulotës të miratueme në vitin 1973, kur presidenti paraqet planin e luftës duhet me marrë edhe miratimin e Kongresit n’afat prej 60 ditësh në mënyrë që operacioni me vazhdue.

Presidenti nuk ka marrë miratimin e kongresit për luftën kundër ISIS n’Irak dhe Siri”, ka thanë Smith.

Si raporton “Rusia Today” Smith në vitin 2012 ka qenë për tetë muej në misionin ushtarak n’Afganistan