Kjo asht renditja e partive simbas komunave (lista)

Në bazë të rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të 11 Qershorit, të publikueme t’ Ejten nga KQZ, koalicioni PDK-AAK-Nisma ka fitue në shumicën e komunave me shumicë shqiptare.

Simbas këtyne rezultateve koalicioni PAN ka fitue në 12 komuna.

Lëvizja Vetëvendosje ka dalë si partia e parë në 10 komuna, ndërsa koalicioni LDK-AKR-Alternativa ka fitue vetëm në 4 komuna/

Simbas rezultateve të KQZ’s, koalicioni PDK-AAK-Nisma ka marrë 33.74%, të votave, e dyta asht Lëvizja Vetëvendosje me 27.49 dhe koalicioni LDK-AAK-AA  25.53 për qind.

Lista e plotë  partive simbas komunave.

Shperndaje në: