Kjo rrugë misterioze në Francë zhduket nën ujë dy herë në ditë (Foto)

Passage du Gois asht nji rrugë që lidh Gjirin e Burnёfit me ishullin e Noirmoutier në Francë. Për shkak të baticës mund të kaloni përgjatë saj vetëm dy herë në ditë për disa orë para se ajo të përmbytet. Pjesa tjetër e kohës asht e msheft nën valë rreth 4 metra.

Në vitin 1701 kalimi i natyrshëm që lidh kontinentet në ishullin e Noirmoutier asht kallxue për herë të parë në nji hartë. Rreth vitit 1840 nji shërbim i rregullt filloi të ofrohet me kerr dhe me kalë. Sot rruga asht rreth 2.58 milje të gjatë.

 

348905-b6f8b6cs-960-1000-e0afc233d5-1474272029-640x426

Rruga ka pamje të zakonshme, por në fakt asht shumë e rrezikshme. Në të dy anët e rrugës janë panele të veçanta, të cilat ju kallxojnë nëse rruga asht e kalueshme apo jo.

E megjithatë, çdo vit shumë udhëtarë aventurierë janë bllokue në ujnat në rritje të shpejtë si batica.

349005-passage-du-gois1-1000-150244068a-1474272029-640x413

Shperndaje në: