Obama qëndron në Kuba, në rezidencën e zaptueme nga… shqiptarët!

A view from the garden shows the U.S. ambassadorial residence, where U.S. President Obama and his family are scheduled to stay during their visit to Cuba, in Havana

Presidenti amerikan Barack Obama po zhvillon vizitë historike në Kuba.
Reuters në shkrimin e vet për vizitën e Obamas, tregon edhe nji detaj interesant, ku përfshihen shqiptarët.
Villa ku po qendron Obama me familjen e tij, i ka rezistue luftës, revolucionit komunist dhe… nji zaptimi shqiptar!
Reuters nuk jep shumë detaje për atë që e cilëson si pushtim të shqiptarëve.
Villa u ndërtue nga viti 1939 deri në vitin 1942 dhe përdorej si rezidencë nga ambasadorët amerikanë.
Por, ajo u braktis nga viti 1961 deri në vitin 1977, mbas revolucionit komunist.
Pikërisht mbas braktisjes, ajo u banu nga disa shqiptarë, dhe ma vone u mor nën kujdes nga zvicerianët, që e përdornin si rezidencë të tyne.
Kuba u përpoq ta shtetëzonte disa herë atë, por nuk arriti, sepse amerikanët e rimorën.
Lajmin e agjencisë Reuters mundeni m elexue KETU

A hall is seen inside the U.S. ambassadorial residence, where U.S. President Obama and his family are scheduled to stay during their visit to Cuba, in Havana
A hall is seen inside the U.S. ambassadorial residence, where U.S. President Barack Obama, first lady Michelle Obama, their daughters Malia and Sasha and the first lady’s mother Marian Robinson are scheduled to stay during the first visit by a U.S. president to Cuba in 88 years, in Havana, March 14, 2016. REUTERS/Alexandre Meneghini
Shperndaje në: