Pamje të tmerrshme nga shkatërrimi i trashëgimisë kulturore në Durrës

4-1

Menjiherë mbas këtij momenti nuk kishin të ndalun ndërtimet shumëkatëshe mbrenda zonës arkeologjike të këtij qyteti, tue shkatërrue dhe zhba nji pjesë të paimagjinueshme të situatës urbane antike dhe materialit arkeologjik të nëntokës.

Asht krimi ma i madh për të gjithë kohët, jo veç për Shqipninë, por në rang europian e ma gjanë.

Këtu filloi e mori rrugën drama e madhe e shkatërrimit të trashëgimisë kulturore shqiptare.

tra7 tra8 tra10

tra6