Panama Paper, qe çka po ndodh n’Islandë

1-islanda

Tue qenë se asht nji popull fare i vogël në numër, nga ajo që shihet në këtë foto, mund të thuhet se gjysa e Islandës asht ngrit në kambë për të kërku dorëheqjen e kryeministrit.

Ngjarja vjen mbas publikimit të disa të dhanave në kuadër të skandalit “Panama Paper”, në të cilin rezulton se edhe kryeministri i Islandës ka transferu shifra të mëdha.

Gazetarët e guximshëm nuk ngurruen ta pyesin menjiherë kryeministrin e tyne për këtë aferë të mundshme.

Ai reagoi i sikletosun dhe ju shmang dhanies së nji përgjigje konkrete.

 

2-islanda

 

3-islanda