Papa Françesku dekretoi martirizimin e 38 klerikëve katolike shqiptare

papa1.jpg

Papa Françesku firmosi sot martirizimin e 38 martirëve shqiptarë, që u dënuen dhe u persekutuen padrejtësisht nga sistemi diktatorial, mbasi me besim në Zot sfiduen ideologjinë komuniste që e bani Shqipninë vendin “ma ateist në botë”.

Kryeministri Edi Rama e cilësoi krenari kombëtare dekretimin e Papa Françeksut për martirizimin e 38 klerikëve shqiptarë të Kishës Katolike, të cilët u dënuen dhe u persekutuen padrejtësisht nga sistemi diktatorial.

Për martirizimin e martirëve shqiptarë shkruejti edhe Kryeministri i Shqipnisë, Edi Rama.

KRENARI KOMBËTARE PËR MARTIRËT DHE PËRLULJE ME RESPEKT TË THELLË PËR PAPA FRANÇESKUN
Papa Fraçesku dekreton martirizimin e 38 dëshmorëve të Kishës Katolike shqiptare, të vrarë në rrugët e ferrit komunist në Shqipëri, përgjatë viteve 1945-1974”.

 

papa papa2 papa3

Shperndaje në: