Papa kritikon Perendimin qe po eksporton demokracine e vet ne Irak e Libi

Le-pape-Francois-recu-lundi-9-2016-Guillaume-Goubert-C-Sebastien-Maillard-D-pour-entretien-exclusif-accorde-La-Croix_0_1400_782

Papa Francis i ka kritikue fuqite perendimore per perpjekjet e tyne me eksportue brand’in e tyne te demokracise ne vendet si  Iraku dhe Libia, pa e respektue kulturen indigjene politike te ketyne vendeve.

Tue fole per gazeten fetare franceze “La Croix”, Papa Francis poashtu tha se Europa duhet me i integrue ma mire migrantet dhe pershendeti zgjedhjen e nji muslimani per kryetar te Londres si shembuj te suksesshem.

“Ashtu si tha nji libian, e kishim nji Gaddafi, sot na jane ba pesedhete”, tha Papa, tue ju referue liderit libian Muammar Gaddafi i cili u vra ne vitin 2011.
Francis po vazhdon me kritikue ate qe ai e quen “kolonializem kulturor”, ku shtetet Perendimore po perpiqen me i imponue vlerat e tyne ne vendet ne zhvillim si shkembim per ndihma finansiare./Yahoonews/