Qytetet ma të shtrejta në botë

Çdo vit “The Economist” ban nji listë të detajueme të qyteteve ma të shtrejta në botë, sa i takon standardit të jetesës.

Nga kryesuesi i anketës, në tana vendet e botës, Jon Copestake, ky asht viti ma i paqëndrueshëm në krahasim me tana vitet e tjera.

Qe 5 qytetet ma të shtrejta:

Singapori: Për të tretin vit radhazi, qytet-shteti i Singaporit mban vendin e parë në këtë listë, si qyteti ma i shtrejtë në botë.

1-74

Zurich, Zvicër: Luhatja e frangës zvicrane së bashku me euron kanë ndikue ndjeshëm për ta renditë këtë qytet në vend të dytë në listë.

2-70

Hong Kongu: Vetëm gjatë 12 muejve të fundit, Hong Kongu asht rritë me 7 vende në këtë listë dhe kjo ka ardhë për shkak të rritjes jashtëzakonisht të çmimeve të shtëpive dhe kostos lokale të jetesës.

Hong Kong at evening

Parisi asht qyteti i vetëm i Eurozonës. Pamvarësisht dobësimit të monedhës, jetesa asht shumë e shtrejtë.

5-40

Londër: Rritja e çmimit të banesave në Londër ka pësue nji rritje të ndjeshme. Vlera mesatare për nji pronë në Londër asht rreth 500 mijë paund.

6-40