Rumunët: Himni shqiptar, ish-himni ynë i ’75’s. Ngoni dy himnet!

Gazeta rumune Adevarul, ka publikue nji kangë të vjetër patriotike rumune, e cila ngjan shumë me Himnin e sotëm Kombëtar të Shqipnisë.

Simbas gazetës, Shqipnia ka sot himn këtë kangë, e cila për dy vite nga 1975-1977 u përdor si himn i Rumanisë.

Kanga u shkrue në vitin 1862 me muzikë të Porumbescu dhe tekst të Andreë Bârseanu.

“Unifikimi mbi flamurin tonë asht shkrue” kështu titullohet kanga që shkon në vija të ngjashme muzikore me himnin tonë

“Adevarul” jep edhe tabelat e maposhtme:

1-