Rusia me Krimenë lidhen me urë 19 kilometra

Rusia ka fillue me punue në projektin ambicioz, në ndërtimin e urës që lidhë këtë vend me gadishullin e aneksuem të Krimesë.

Ndërtimi i kësaj ure, simbas Radios Evropa e Lirë, ka me i kushtue Rusisë nga 4.5 miliardë deri në 5.5 miliardë dollarë, dhe pritet me përfundue në Dhetor të vitit 2018.

Ura ka me qene e gjatë 19 kilometra dhe ka me lidhë vendin Kerch të Rusisë me Krimenë.

Ura ka me perfundue paralelisht me urën e hekurudhës dhe atë të veturave.

Foto të projektit

Shperndaje në: