Shihni këtë libër dhe binduni pse shkolla shqipe asht në mjerim (foto)

Profesori universitar, Rrahman Paçarizi ka shpërnda dy fotografi që dëshmojnë se libri i klasës së 6’të, “Edukata Qytetare” ka gabime të randa drejtshkrimore.

Në këtë libër emnat e qyteteve janë të shkrueme me plot gabime.

Profesori ka shpreh shqetësim e tij për filloristët që mësojnë nga ky libër.

 

Ky asht statusi i tij i plotë:

 

Se në ç’gjendje është shkolla shqipe, dëshmon kjo hartë me emrat e komunave të Kosovës.

Gjilanë, Ferizajë, Istogë, Deqanë, Kaqanikë…. Mozomakeq. Libri është i financuar nga taksat tona, pra.

Me siguri ka nxënës të cilët janë ndëshkuar pse i kanë shkruar gabimisht emrat e qyteteve. Po për librin?

 decan1

Shperndaje në: