Shkrihen ‘akujt’ NATO-Rusi. Qe pse!

natorusi

Këshilli i NATO’s në Rusi do të mbajë sot takimin e parë që nga Qershori i vitit 2014, kur ishte ndërpre bashkëpunimi praktik për shkak të ndërhymjeve të Rusisë në Krimea.
Në këtë takim do të diskutohet për krizën n’Ukrainë dhe përreth saj, për transparencën ushtarake dhe për situatën në Afganistan.

Mbas ndërhymjeve të Rusisë gjatë krizës në Krimea, NATO kishte marrë vendim për ndërpremjen e bashkëpunimit praktik me këtë shtet, tue lanë të hapuna mundësitë për dialog.