Suedia ka nevojë për punëtorë, këto janë profesionet

Përveç Gjermanisë tash edhe Suedia ka nevojë për krahë punëtore, por jo vetëm.

Në faqen zyrtare të Entit të Emigracionit në Suedi asht vendosë nji listë e profesioneve, për të cilat ka nevojë shteti skandinav, shkruen shqipmedia.

Qe profesionet që kërkohen:

Metalgdhendës

Farmacist

Dado

Punëtor ndërtimi

Laboratorist Biomedicinal

Elektricist

Inxhinierë elektrik

Teknik farmaceutik

Fizikant

Gjeometër

Inxhinierë ndërtimi dhe teknikë

Instruktorë i vozitjes

Inxhinierë anijesh

Inxhinierë të elektrikes

Inxhinierë të telekomunikacionit

Inxhinierë të sistemit gjeografik informativ

Inxhinierë të instalimit të sistemit të nxehjes, kanalizimeve dhe ventilimit

Inxhinierë ndërtimi

Inxhinierë laboratorik

Inxhinier dhe teknik të makinerive

Inxhinierë dhe teknikë në miniera dhe metalurgji

IT

Shitës/Agjent shitjesh

Kuzhinier

Staf mjekësor-administrativ

Infermierë

Mjek/Teknik kirurgjikal

Pediatër

Teknik në radiografi

Infermier/Teknik emergjent

Mjek/Teknik psikiatrik

Mekanik i automjeteve

Mekanik i kamionëve

Moler

Punëtorë izolimi

Ndërtues i kulmeve dhe mbulojave

Mësues i ciklit të fillor dhe të mesëm fillor

Mësues i landeve praktike

Mësues i shkollave të mesme të përgjithshme

Mësues i nivelit parashkollor

Mësues i shkollave të mesme profesionale

Punëtorë i makinerive bimore-bujqësore

Punëtorë për makineritë pyjore

Punëtor për industri kimike

Farmaceutist i kimisë bazë

Edukatorë për njerëzit me nevoja të veçanta

Edukatorë/Animatorë

Furrtarë

Postier

Zhvillues kompjuterik dhe i software

Psikologë

Punëtorë në hekurudha

Punëtorë në vinç/kran

Punëtorë në minierë

Këshilltar profesional

Riparues i makinerive

Xhamprerës

Dentist

Inxhinier ndërtimi

Agjent patundshmërie

Teknik/Instalues i alarmeve

Kasap

Ujësjellës

Dentar higjenik

Shperndaje në: