A e dini kush ja bani dhuratë këtë kerr Enver Hoxhës!

kerri

Në vitin 1950 Enver Hoxha ka marrë si dhuratë nga Stalini nji veturë lluksoze Zim-12, e prodhueme nga fabrika ruse Gorki.

Janë prodhu ma pak se 22 mijë copë në mes të viteve 1950 dhe 1960.

10 kerre të tjera të llojit të njajtë të destinueme për liderat kryesorë të partisë, erdhën në Shqipni në 1954.

Në të kaluemen, e gjithë “Shqipnia” ndalej për të lanë që të kalonte limuzina, por tash që kohët kanë ndryshue, edhe kjo limuzinë duhet të respektojë rregullat e qarkullimit.

Zim-12 i Enver Hoxhës ka shkel rregullat ndalim – parkimi dhe ajo asht denue, ngase ndër të tjera, kerri ka udhëtue edhe me nji dritë të thyeme.

 

2-kerri