“Arushat”, kamionat ushtarakë rusë gjatë viteve ‘50-‘60 (foto)

Rusia njihet si nji nga shtetet ma të fuqishme të botës për sa i përket armatimit dhe artilerisë së randë. Por, rusët nuk e kanë fillue sot prodhimin e mjeteve të randa, mbasi për shumë vjet me radhë ish-Bashkimi Sovjetik ka investue miliarda dollarë, jo vetëm në industrinë e armëve të randa, por edhe automjeteve dhe automobilëve.

Ma poshtë ju paraqesim disa foto të kerreve dhe kamionëve rusë, të prodhueme gjatë viteve 1950-1960, kohë kur BRSS’ja dhe SHBA’të ishin në luftë të ftoftë me njana-tjetrën.

6-1-640x3691477671812 7-1-640x3781477671813 9-1-640x4391477671815