Befasohen edhe studiuesit: Kqyreni çfarë peshku gjendet në Zelandën e Re (Foto)

James bani përpjekje menjiherë me pshtue peshkun plotësisht në mënyrë që mandej me mujt me çue në ndonji akuarium, por për fat të keq ai nuk mbijetoi.

Peshku mandej u çue në Muzeun e Zelandë së Re për me ju nënshtrue analizave.

Studiuesit e këtij muzeu thanë se nji lloj i tillë peshku asht shumë i rrallë, por edhe ma i panjohun asht fakti që peshku në fjalë ishte plotësisht i zi.

Studiuesit janë tue krye analiza të ADN së peshkut për me zgjidhë ma tej misterin e peshkut të zi me kambë.

Këta lloj peshqish jetojnë vetëm në brigjet e Zelandës së Re dhe nuk janë notarë të mirë, por munden me mbërri në breg të shtyem nga rrymat detare.

Ata zakonisht përdorin kambët e tyne për me ecë përgjatë oqeanit, në sipërfaqet shkambore dhe grumbujt koralore.

p111